שתלים בשיניים

טיפולי שיניים עלולים להפוך לנטל כלכלי לא קטן, שכן הינם דורשים לא רק צילומים, בדיקות מקיפות אלא גם שימוש בחומרי גלם יקרים, הליכים פולשניים לעיתים ועוד מגוון של טיפולים וחומרים שונים. לכן במקרים של בחירת שתלים, מומלץ לבצע את כלל הבדיקות השונות בכדאי להכיר את האופציות הפרוסות לפנינו כאשר בחירה לא נכונה עלולה לא רק לעלות ביוקר אלא לפגוע בבריאות השיניים שלנו. לכן הרבה לפני שמגיעים אל הרופא וקובעים תוכנית טיפולים ארוכת טווח, מומלץ להכיר את סוגי השתלים, את הזמנים בהם ניתן לעשות בכל אחד מהם שימוש וכמובן אילו מקרים עלולים "להכריח" אותנו להשתמש באחד מאותם סוגי שתלים.

שתלים למקרים מיוחדים

אפשר לומר כי לא כל השתלים זהים, בין אם מדובר בשתלים הנעשים בהברגה "רגילים" אלא גם בצורת ההרכבה וגם בצורה שלהם עצמה. עבור מקרים של מחסור בעצם השן קיימים לא מעט שתלים אפשריים המסוגלים להעניק מגוון פתרונות של מחסור בעצם השן, כאשר הסוג הראשון אלו הם השתלים הקצרים.
שתלים אלו כמו שמם כן הם, קצרים משמעותית מהשתלים ה"רגילים" ועושים שימוש במגוון מאפיינים שונים כמו הרכבה קלה יותר, הרכבה ביום העקירה ועוד יתרונות מופלאים.

לצידם של השתלים הקצרים קיימים גם שתלים זיגמוטיים, המאפשרים החדרה של השתל לא לעצם הלסת אלא לעצמות הלחיים ובכך להעניק קיבוע חזק הרבה יותר מאשר שתלים "רגילים" או שתלים קצרים. לעומת זאת מחירם של שתלים אלו נחשב יקר, עם זאת דרוש גם רופא מיומן מאוד בתחום שכן מקרים של טעויות עלולים לפגוע בעצבים שונים.

לא רק שתלים רגילים

כאשר מדובר בשתלים "רגילים" מעל 10 מ"מ, חשוב לזכור כי לא רק שקיימים גדלים וסוגים שונים של שתלים לאזורים שונים בפה, אלא גם לא מעט חברות שונות העושות דרכן לא רק מאירופה אלא אפילו מארצות הברית. סוג השתל, החומר ממנו הוא עשוי, עיצוב השתל ועוד מאפיינים עלולים להשפיע בצורה משמעותית על מחירו של השתל ולכן מומלץ להכיר אילו מבין סוגי החומרים מתאים ביותר ללסת שלנו, החל מחומרים קראמים ועד לטיטניום.